Het aanbod op de markt evolueert razendsnel en de wetgeving voor (ver)bouwen lijkt elke week te veranderen. Een mens zou voor minder twijfelen bij belangrijke keuzes. Gelukkig hoef je dat voor je dak alvast niet meer te doen. Een stalen dak is sowieso een goed idee.

Dat metaal de basis is voor een stevige dakconstructie weten we al lang. Al in de 19e eeuw werden daken gebouwd met ijzeren golfplaten. Uiteraard is er sindsdien veel technisch en esthetisch verbeterd. En de dakplaten evolueren mee. Met ook heel wat voordelen voor jouw projecten.

Een duurzame keuze

Duurzaamheid. Sommige noemen het een modewoord, andere de nieuwe realiteit. Feit is dat het vooral een noodzaak is geworden voor wie bouwt of verbouwt. Dan denken we spontaan aan driedubbele beglazing en alternatieve energiebronnen.

Toch zijn er ook andere factoren die deel uitmaken van een duurzame visie. Door te kiezen voor een stalen dak neem je alvast een vliegende start. Het staal van de dakplaten is 100% herbruikbaar en maximaal recycleerbaar. Bovendien kies je voor een lange levensduur. Dat zijn twee vormen van duurzaamheid met één beslissing.

Voor elk project

Van loods tot carport en van magazijn tot tuinhuis: als een kameleon plooien stalen dakplaten zich – uiteraard vooral figuurlijk – naar jouw wensen. Ze zijn stijlvol en tijdloos voor elk type gebouw. Een bijgebouw bij een landelijk of modern huis, of een industriegebouw? Check!

Vriendelijk voor je budget

Als je bouwt of verbouwt heb je heel wat kostenposten. Je geeft liever geld uit aan leuke meubels dan aan een stevig dak? Dat is logisch. Goed nieuws: met een stalen dak ga je voor een budgetvriendelijk alternatief. Je bespaart op je bouwkosten en houdt meer geld over voor de inrichting van je gebouw. Zonder aan kwaliteit in te boeten.

Weg met asbest

Door te kiezen voor een stalen dak ben je de toekomstige normeringen nu al een stapje voor. Binnenkort zal het wettelijk verboden zijn om nog asbestplaten in of op je gebouw te hebben. In België geldt dat vanaf 2040, in Nederland zelfs al in 2025.

Heb je nog een dak met asbest? Dan zijn stalen dakplaten een goed en handig alternatief. Ze zijn niet duur, gaan lang mee en ze zijn snel geïnstalleerd. Waar wacht je nog op?

 

Ga je al helemaal uit je dak bij het idee van een stalen dak? Maak er meteen werk van. Op dakplaten.be bestel je je dakplaten eenvoudig en voordelig online. Binnen de vijf werkdagen leveren we aan huis en kan jij aan de slag.